2011 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Kaip pirkti internetu. 2 dalis.

Ką gi, atėjo laikas pratęsti tai apie ką pradėjau rašyti pirmoje šio straipsnio dalyje. Šioje dalyje daugiau dėmesio skirsiu pasakojimui apie tai KUR pirkti ir kaip ieškoti prekių.

Pradėkime nuo to, apie ką galbūt žino nevisi, šiuo metu jau nemažai užsienio internetinių parduotuvių tiesiogiai pristato prekes į Lietuvą. Tai reiškia kad jums nereikės naudotis tarpininkų paslaugomis ar prašyti savo draugų gyvenančių tose šalyse persiusti jums prekes.

Amazon
yra didžiausia pasaulyje internetinė parduotuvė pristato prekes tiesiai į Lietuvą iš savo parduotuvių Didžiojoje Britanijoje (www.amazon.co.uk), Vokietijoje (www.amazon.de), Prancuzijoje (amazon.fr) ir netgi Jungtinių Valstijų (www.amazon.com). Pristatymas iš Europos parduotuvių kainuoja apie 5-10 EUR, o užtrunka apie 5-10 darbo dienų, iš JAV 40-60$ ir pristato per 10-20 darbo dienų. Deja, bet ne visos prekės yra siunčiamos į Lietuvą, kad sužinoti ar prekė pristatoma į LT, reikia įdėti ją į krepšelį ir pradėti forminti užsakymą, prieš pat paskutinį žingsnį/mygtuko paspaudimą (po kurio pinigai bus nuskaitomi nuo jūsų sąskaitos) jeigu prekė yra nepristatomą į Lietuvą apie tai bus parodytas pranešimas raudoname fone. Gal jus žinote kitokį būdą sužinoti Amazon puslapyje apie prekės pristatymo galimybes? Parašykite komentaruose.
Kas liečia prekių užsakymą iš JAV ar bet kurios kitos šalies  kuri nėra Europos Sąjungos narė - reikia visada turėti omenyje mokesčius. Jeigu prekės vertė viršija 75 Lt. - mokamas 21% PVM mokestis, o jeigu prekės vertė viršija 150 EUR (518 Lt.) - papildomai turi būti sumokėtas ir muito mokestis kurio dydis priklauso nuo prekės tipo ir šalies iš kurios ji atkeliauja.

Be Amazon, žinoma egzistuoja ir kitos parduotuvės kur galima apsipirkti ir kurios taip pat tiesiogiai pristato prekes į Lietuvą. Štai kelios, vienų žinomiausių rūbų pardavėjų kurie dar prieš kelis mėnesius nesiuntė prekių į LTnext.co.ukgap.eu.

Tarpininkai
padeda tais atvejais kai pati internetinė parduotuvė nesiunčia prekių į Lietuvą. Dažniausiai tai yra įmonės įkurtos emigravusių Lietuvių.
Schema yra paprasta: jus užsakote ir apmokate norimą prekę ar prekes norimoje parduotuvėje BET! nurodote ne savo pristatymo adresą, o tarpininko. Tarpininkas, gavęs jūsų prekes jas persiunčia jums į Lietuvą, žinoma už papildomą mokestį. Taip pat tarpininkai gali patys užsakyti jūsų norimą prekę iš internetinės parduotuvės, žinoma, už dar didesnį mokestį. 
Mokestis priklauso nuo šalies iš kurios siunčiatės prekes ir nuo tarpininko. Kadangi man teko naudotis tarpininko paslaugomis siunčiant prekes tik iš UK ir USA, tai apie jų kainas galiu šiek tiek papasakoti.
Anglijos tarpininkai dažniausiai prekes į Lietuvą pristato patys ir mokestį apskaičiuoja pagal prekės svorį 1-2 svarai už kilogramą. JAV tarpininkų mokestis susideda iš dviejų dalių: procentas nuo prekės vertės apie 7-15%, plius prekės persiuntimo kaina į Lietuvą per siuntų tarnybą  - nuo 30$ ir daugiau, priklausomai nuo siuntos svorio.
Tarpininkus galima surasti Google, suvedus užklausą "prekės iš JAV" ar "prekės iš Anglijos".

IKEA
deja nepristato prekių į Lietuvą, tačiau čia į pagalbą ateis tarpininkai. Šiuo atveju labiausiai apsimoka pirkti iš lenkiškos IKEA'os www.ikea.plKainos ten yra geresnės nei UK ar DE IKEA puslapiuose, tarpininkų paslaugos kainuoja panašiai, bet iš Lenkijos pristatoma greičiau ir dažniau.
Norint surasti tarpininkus ieškokite "prekių pristatymas iš IKEA"  arba apsilankykite šiame puslapyje http://www.olx.lt/q/ikea/c-207

Prekių ir geriausios kainos paieška
Tai yra vienas sunkiausių etapų - surasti norimą prekę už geriausią kainą. Žinoma, galima ieškoti kiekvienoje internetinėje parduotuvėje atskirai, tačiau tai užims gan nemažai laiko ir rezultatas gali būti ne pats geriausias, juk norimą prekė ar pigesnė kaina gali siūlyti parduotuvė kurios jus nežinote ir kurioje niekada nepirkote... 
Čia gali padėti konsoliduotos prekių paieškos puslapiai. Jie apjungia daugybe internetinių parduotuvių ir vykdo paiešką tarp visų tų parduotuvių prekių, o rezultatą surušiuoja pagal kainą (galima pasirinkti ir kitus rūšiavimo kriterijus, pvz pardavėjo patikimumą remiantis pirkėjų atsiliepimais). Lietuvoje ko gero žinomiausias konsoliduotos paieškos puslapis yra www.kainos.lt - leidžiantis paiešką vykdyti tarp daugelių lietuviškų, taip pat kelių latviškų parduotuvių.
Google turi atskirą konsoliduotos paieškos paslaugą Google Product Search. Ji vykdo paieška tarp JAV, UK, DE ir kitų šalių parduotuvių, bet deja, ne Lietuvoje. Yra vienas nedidelis trūkumas - paiešką galima vykdyti tik tarp konkrečios, vienos šalies parduotuvių.
Dar yra PriceGrabber servisas veikiantis JAV ir UK. Jame galima ne tik vykdyti elementarią prekių paiešką bet ir susipažinti su prekės apžvalgomis, taip pat pateikiami prekių pirkimų gidai pagal prekių tipus/rūšis.
Prekių paieškai tarp Vokietijos parduotuvių galima naudoti idealo.de servisą. 
Vienas iš tokio pobūdžio puslapio privalumų yra tai kad jose pateikiami interneto parduotuvių įvertinimai kuriuos daro patys pirkėjai ir galima netgi paskaityti jų komentarus, įvertinimai dažniausiai išreiškiami žvaigždutėmis. Aš stengiuosi nerizikuoti pikti iš parduotuvių kurios neturi jokio įvertinimo arba turi labai mažai atsiliepimų.

Lėktuvų bilietai
yra viena populiariausių "prekių" įsigyjamų internetu. Nors daugelis avia-kompanijų turi nuosavus bilietų užsakymo internete puslapius, dažniausiai yra naudojamasi konsoliduotos paieškos servisais.
Kalbant apie Lietuvą, natūraliausias pasirinkimas ko gero būtų Greitai.lt, tačiau jie neteikia  kažkokių ypatingų ar išskirtinių paslaugų palyginus su užsienio tokių paslaugų teikėjais (išskyrus tai kad jų puslapis yra lietuvių kalba ir atsiskaityti galima per banką, o ne kreditine kortele). Todėl visumoje aš naudojuosi pagrinde didelių užsienio servisų paslaugomis:
  1. Bing Travel - konsoliduotos bilietų paieškos servisas nuo Microsoft, mano dažniausiai naudojamas bilietų paieškai, yra ko gero išsamiausias ir daugiausiai paieškos funkcijų turintis servisas (pvz., man labai patinka atfiltruoti skrydžius pagal jų trukmę)
  2. Expedia - alternatyva Bing Travel rezultatų pasitikrinimui
  3. Google Flight Search - nauja Google paslauga, kol kas leidžianti vykdyti bilietų paiešką tik tarp JAV miestų, tačiau manau kad ateityje ji išsiplės.
  4. STAR ALLIANCE Round The World - norintiems keliauti aplink pasaulį. Tai yra vieno didžiausio pasaulyje oro linijų konglomerato (į kurį įeina Lufthansa, SAS, Quantas, Air China, US Airways ir kt.)  paslauga leidžianti suplanuoti tokią kelionę.
-->

22 komentarai:

  1. Geras straipsnis nemokantiems

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na ką, straipsnis gana įdomus ir naudingas. Tačiau man, kaip taupiai lietuvei, priimtiniausia pirkti per eBay prekes iki 75 litų (su nemokamu pristatymu) - visokias smulkmenas, dovanėles ir pan. Kokią techniką perku ir pirksiu tik Lietuvos elektroninėse parduotuvėse (pavyzdžiui, varle.lt) - mažiau visokių problemų, duoda garantijas, ir kainos tikrai gana panašios į užsienio parduotuvių, tik už pristatymus dar mokėt nereikia, jei pats prekių atsiėmimo puknte atsiimi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. atsiprašau, punkte :) ir šiaip - ta pati varle.lt (ar kitos gerai žinomos el. parduotuvės) be viso to turi ir kitų privalumų - siuntinėja naujienlaiškius, skelbia akcijas, visada galima pasikonsultuoti, varlės atveju - atvykus apžiūrėti prekę, ir tada sumokėti. Užsienio parduotuvės šiuo atžvilgiu, deja, gana rizikingas dalykas. Už pačią prekę galima sutaupyt, tačiau už prekės siuntimo atgal išlaidas (jei prekė netiks/nepatiks) gausit mokėt patys, o ir su garantijom nemažai keblumų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. taip, varle turi savu privalumu ir trukumu. As kaip privaluma isskirciau dar ir galimybe uzsidirbt. Cituoju: "Jūs galite uždirbti 10 Lt už kiekvieną draugą, kuriam rekomenduojate varle.lt. Tai mūsų būdas pasakyti "Ačiū" už skleidžiamą gerą žodį! Uždirbtieji 10 Lt – varle.lt pinigai – gali būti naudojami bet kokiam pirkiniui varle.lt ir, skirtingai nei būna kitur, jie niekada nenustoja galioti."

    AtsakytiPanaikinti
  5. aisku, tokiu pinigu i kisene taip neisidesi, bet vis tiek - isleisti ten tikrai bus kam. Pigu,lt irgi siulo, tik kitaip - ten turi butinai pirkti pats (man atrodo, pavedimu), o cia gali ir nepirkdamas kaupt. Ypac apsimoka pries sventes, kai visi iesko dovanu. Susitari su draugais, vienas kitam "rekomenduojat", ir dziaugiates nuolaida.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kalbant apie visokius tarpininkus ir apsipirkinejimus uzsienyje - tarpininku paslaugomis naudotis neteko. Siunciausi nepigia preke is Japonijos, priskaiciavo PVM, muito mokescius - plaukai pasisiause. Tada ir atpuole noras pirkt kazka brangesnio is svetur. Toj varlej tada turbut labiau apsimoka. O smulkmenas su nemokamu pristatymu ir dabar is eBay pirkineju. Tik su drabuziais nerizikuoju - foto pagrazintos ir neatitinka realybes. Lietuviskose parduotuvese sis skirtumas daug mazesnis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, sutinku. Varlėj šiuo atveju apsimoka labiau. Be to, labai patogu sekti įvairias naujienas ir akcijas - naujienlaiškius gaunu kasdien. Prekės man nevėluoja, galiu pasiimti vietoj, nereikia laukt savaitėm ir mėnesiais, kol atsiųs. Populiariausias prekes paprastai turi vietoje.

      Panaikinti
  7. geriau stengtis apseiti be tarpininkų, jei tik įmanoma. aš paskutiniu metu atradau Otto http://www.otto.lt/kategorija/moterims/moteriski-drabuziai/sijonai , tai džiaugiuosi ir kainomis ir kokybe.

    AtsakytiPanaikinti
  8. del siuntimo i lietuva reikia is mozilos isideti pletini i kompa ,ir tuomet matai kas siuncia ir kiek kainuoja

    AtsakytiPanaikinti
  9. Otto - gera parduotuvė, bet man asmeniškai labiau patinka varlė. Pasirinkimas didesnis, parduotuvių visoje LT - daugiau kaip 20. Prekės kokybiškos, aptarnavimui priekaištų neturiu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Įdomu kuri siuntų tarnyba į Lietuvą siuntas pristato greičiausiai ir pigiausiai, nes vis pasižiūriu prekes užsienio parduotuvėse ir taip vilioja įsigyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Amazon tikrai gera interneto svetainė. Gaila tik, kad ne visos prekės yra siunčiamos į Lietuvą.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Lėktuvų bilietai internetu man yra geriausia prekė, kurią gali įsigyti internetu. Nors žinoma ir rūbų bei avalynės gali rasti už tikrai gerą kainą, tik gaila, kad nevisos svetainės siunčia prekes į Lietuvą.

    AtsakytiPanaikinti
  13. DEL siuntimo is amazones i lietuva chromas ir mozila turi prieda reikia parsisiusti ir ten viskas kaip ant delno parodo

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dabar jau nekyla klausimas pirkt internetu ar per imone, bet klausimas per koki tinklalapi. Kiek pamenu, pries pusantru metu musu kelione i tenerife prasidejo 6menesiai iki isskridimo- is pradziu ieskojau puslapiu kur galima pirkt, atsirinkes 5-7 ieskojau pigiu bilietu. Bilietus nusipirkau likus ~3menesiam iki keliones. Jei kaina svarbi, tikrai verta skirt laiko geriausiu bilietu paieskom.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Gal kas žinote per kiek laiko pasiekia gavėją siuntos airija lietuva? Radau gerą internetinę parduotuvę, iš kurios planuoju užsisakyti prekių.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Gal kas žinote per kiek laiko pasiekia gavėją siuntos airija lietuva? Radau gerą internetinę parduotuvę, iš kurios planuoju užsisakyti prekių.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveiki, norintiems pamatyti savo gyvenime kuo daugiau,kuo daugiau keliaukite, nes kitaip gyvenimas eina pro šalį be jūsų pačių, štai svetainė kurią atradus aš siulau visiems keliauti, keliauti ir dar karta keliauti http://www.skrydis.lt/ , bilietu kainos labai pigios, aptarnavimas superinis

    AtsakytiPanaikinti
  18. Na iš lėktuvų bilietų pardavėjų užsienyje tai skyscanner pasitikiu, visada pirma pračekinu skrendu.lt arba lektuvubilietai.lt svetaine, tada einu į skyscanneri. :) O informacijos apie šalis ir miestus randu http://www.skrydis.lt/

    AtsakytiPanaikinti
  19. Iš tikrųjų, el. parduotuvės Lietuvoje ir Europoje vis populiarėja. Šiais laikais išvis tobulėja su pristatymo laiku tie kurjeriai. Kartais nepajunti, kad perki iš kažkur toliau, o užtrunka laiko tai panašiai kaip ir LT.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai įdomus straipsnis. Gal žinote, kokios yra geriausios lietuviskos internetines parduotuves ?

    AtsakytiPanaikinti

  21. KAIP ATSIRADO MANO VYKDYTOJO GRĮŽDAMAS PAGAL REALIĄ IR VEIKSMINGĄ NUORODĄ DR. Sunny. Mano vardas Kelly, aš niekada nemaniau, kad vėl šypsosi. Vyras vieneriems metams paliko mane su dviem vaikais. maniau, kad daugiau jo nematysiu, kol nesutikau ponios, vardu Maria, kuri papasakojo apie burtininką, vadinamą Dr.Sunny, ji man pateikė savo el. pašto adresą ir mobiliojo telefono numerį. Aš susisiekiau su juo ir jis patikino, kad per 48 valandas mano vyras grįš pas mane, per mažiau nei 48 valandas mano vyras grįžo prašydamas atleidimo sakydamas, kad tai velnių darbas, todėl iki šiol stebiuosi šiuo stebuklu, negalėjau įsivaizduoti, bet kai tik burtas buvo liejamas, aš pastojau ir pagimdžiau savo trečiąjį vaiką. Jei jums reikia jo pagalbos, galite susisiekti su juo: el. paštu: drsunnydsolution1@gmail.com Arba „WhatsApp“ arba paskambinkite jam dabar: +2349030731985
    Dr.Sunny taip pat gydo:
    1. ŽIV / AIDS
    2. HERPES 1/2
    3. VĖŽYS
    4. ALS (Lou Gehrig liga)
    5. Hepatitas B?
    6.Jei norite pastoti

    AtsakytiPanaikinti