2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Pigūs skambučiai į užsienį

Update 2013-02-07: atnaujintos kainos ČIA

Šiandien nusprendžiau pasidomėti galimybėmis skambinti pigiau į užsienį. Pasirodo yra labai daug būdų ta padaryti, jie skiriasi savo kokybe, prieinamumu, reikalinga įranga na ir žinoma kaina.
Galima būtų išskirti kelis pagrindinius šios paslaugos tipus:

Fiksuoto arba mobilaus ryšio operatorių paslaugos - TEO, Omnitel ir kiti siūlo atskirus mokėjimo planus su geresnėmis kainomis nei standartiniuose pasiūlymuose. Šio varianto privalumas yra tame kad nereikia jokios papildomos įrangos, paslaugos veikia bet kur, kur yra operatoriaus ryšys,  tačiau kainos dažniausiai būna aukštesnės palyginus su kitais paslaugos teikimo būdais, neretai reikia mokėti papildomą abonentinį mokestį.

PAGRINDINIAI ŠIOS PASLAUGOS TEIKĖJAI (su nuorodomis į pasiūlymus) - TEO, Omnitel, TELE2 (paslauga "Mano šalys"). Bitė turi tik standartinius tarifus į užsienį.

  1. Skambučiai internetu - interneto platybėse egzistuoja daug įmonių teikiančių šias paslaugas. Norint naudotis šiuo būdų yra būtinas interneto ryšys ir papildoma programinė įranga suinstaliuota kompiuteryje, išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje. Taip pat dažniausiai reikalaujama išankstinio paslaugų apmokėjimo.
    PAGRINDINIAI ŠIOS PASLAUGOS TEIKĖJAI (su nuorodomis į paslaugas) - Skype, Google
  2. Skambinant į specialius vietinius numerius - norint naudotis šiomis paslaugomis reikia užsiregistruoti pas paslaugų teikėją bei padaryti išankstinį mokėjimą kuris atsidurs jūsų pokalbių sąskaitoje. Paslaugų teikėjas nurodys vietinio ryšio numerį į kurį paskambinus bei suvedus tam tikrą kodą su abonento numeriu, jus sujungs su tuo abonentu. Kiekvienoje šalyje šie numeriai yra skirtingi, jeigu kalbėti apie Lietuvą, tai dažniausiai yra suteikiamas Vilniaus miesto fiksuoto ryšio numerį (TEO tinkle). Šios paslaugos nereikalauja interneto ryšio ir gali veikti bet kur, kur veikia jūsų telefonas, tačiau prie paslaugos kainos mokamos paslaugos teikėjui, prisideda ir skambučio mokestis jūsų ryšio operatoriui į nurodyta paslaugos teikėjo numerį. Pvz. jeigu šios paslaugos teikėjo kontaktinis numeris yra TEO tinkle Vilniuje, skambučio į JAV kaina yra 7 ct./min., jums minutė kainuos 7 ct. + tarifas į TEO tinklą Vilniaus miestą (šis tarifas gali skirtis priklausomai nuo jūsų ryšio operatoriaus ir mokėjimo plano).
    PAGRINDINIAI ŠIOS PASLAUGOS TEIKĖJAI (su nuorodomis į paslaugas) - Skype (To-Go-Number)OperatorOne, Rebtel
Dažnas turbūt paklaus, o kodėl nėra VoIP paslaugos, tačiau tai yra tik ryšio technologija kuri gali būti naudojama teikiant bet kurią iš aukščiau nurodytų paslaugų.
Kai kurios įmonės turi pasiūlymus viename apjungiančius 2-ą ir 3-ią paslaugas (pvz. Skype).


Žemiau pateikiu lentele su įvairių operatorių paslaugų kainų palyginimu. Kaip matosi iš lenteles, REBTEL visumoje siūlo pigiausius tarifus, nors reikia turėti omenyje kad naudojantis REBTEL paslaugomis, kaip ir Operator One paslaugomis, papildomai gali tekti mokėti vietinio ryšio minutės kaina kuri priklauso nuo jūsų operatoriaus ir turimo mokėjimo plano!




*) Google PVM mokestį nuskaičiuoja sąskaitos papildymo metu. Taikomas tos šalies tarifas, kuri pirkimo metu nurodoma kaip jūsų atsiskaitymo adresas (billing address). Kadangi, tarifas ir atitinkamai kaina priklauso nuo šalies kurioje gyvenate tuo metu, lentelėje Google voice kainos nurodytos be PVM, juo labiau kad yra įmanoma nurodyti bet kurios kitos neapmokestinamos šalies adresą (pvz. JAV) ir mokestis nebus nuskaičiuotas.
**) Operator One 15% PVM mokestį nuskaičiuoja sąskaitos papildymo metu. Kainos pateiktos skambinant iš Lietuvos neįskaičiuojant vietinio ryšio kainos į Vilniaus numerį.
***) REBTEL, kaip ir Operator One, 15% PVM mokestį nuskaičiuoja sąskaitos papildymo metu. Kainos pateiktos skambinant iš Lietuvos neįskaičiuojant vietinio ryšio kainos į Vilniaus numerį.


Kainos pateiktos Litais su visais mokesčiais (išskyrus Google voice)
Kainos yra užfiksuotos 2011 m. rugpjūčio 17 d.
Atnaujintos kainos nuo 2013-02-07 yra čia

Iki.
-->

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą