2011 m. liepos 20 d., trečiadienis

Apie pientraukius...

Nesenai man gimė sūnus, įvykis labai lauktas ir malonus, bet šį kartą ne apie tai...
Vaiko žindimas, maitinimas krūtimi, nėra toks jau nekaltas dalykas kaip tai atrodo žmonėms neatirusiems vaiko auginimo džiaugsmo, tai natūralus dalykas, bet tikrai ne nekaltas... Nesigilinsiu aprašinėdamas visus niuansus pasakysiu tik kad labai dažnai moteriai tai gan skausmingas procesas (paklausite iš kur žinau - iš visagalio interneto/Google kai pradėjau domėtis po to kai susidūrėm su šia problemele...)
Taigi, yra kelios išeitys iš padėties, bet ko gero geriausia, vaikui ir motinai naudingiausia - nusipirkti pientraukį.
Tai tikrai daug mažiau skausmingą (galima sakyti visai neskausminga), o be to yra ir dar vienas privalumas - vaiką galima maitinti mamai neesant šalia, ji gali pailsėti ar kur nors išvykti savo reikalais ar tiesiog atsipūsti.
Perkant tokius dalykus kai pientraukius, su kuriais niekad anksčiau gyvenime neturėjai nieko bendro, nenaudojai ir nesusidurdavai, visada iškyla klausimas - kuris gi geriausias, man tinkamiausias? O variantų yra nemažai: rankiniai ir elektriniai, paprasti ir sudėtingi. Kai pažiūri į kainas - elektrinių ir sudėtingų pirkti nesinori, todėl mes ir nusipirkome paprastą, už 19lt. Susideda iš tokio stiklinio vamzdelio kuris viename gale išplatėja, o kitame gale pritvirtinta kriaušė pumpuoti tą pieną. Pabandėm - iš karto tapo aišku kad pinigai išmesti į balą, per 10 min. pripumpavom gal kokius 5-10 ml.
Tuomet spjovėm į kainą ir nusipirkome rimtą elektrinį AVENT pientraukį (naujas apie 280lt.). Pabandėm - iš karto tapo aišku kad tai vienas geriausių ir naudingiausių mūsų pirkinių :) per kokias 30 min. ramiai sėdint ir žiūrint televizorių, žmona pritraukia apie 80 ml. pieno kurį po to galima padėti į šaldytuvą ir pamaitinti vaiką naktį kad nereikėtų gaištį ruošiant krutinę.
Beje, šis AVENT pientraukis taip pat turi galimybę pumpuoti pieną rankomis, aš pabandžiau - po 5 min. ir po kokių gal 300 paspaudimų, rezultatas buvo nikoks, o rankų jau nejaučiau, po to dar pusvalandį drebėjo...
Taip kad mano patarimas - iš karto pirkite normalų elektrinį pientraukį, pvz. tokį kurį nusipirkome mes AVENT ISIS UNO
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą