2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Receptas: karšti sumuštiniai

Neatsėjama mūsų gyvenimo dalis yra maistas. Vieni mėgsta jį gaminti, kiti gi mėgsta tik valgyti ir gaminimas jiems atrodo kaip kažkas panašaus į raketų konstravimą.

Noriu pasidalinti su jumis karštų sumuštinių receptu kuris yra palyginus greitas ir žinoma skanus. Sumuštiniai gaminami sumuštinių keptuvėje, panašioje į šią


 


sumuštiniai gaunasi "uždari" ir ypač patogūs imti į kelionę automobiliu nes nuo jų nieko nenubėrės valgant važiuojančiame automobilyje.
Parašykite komentaruose kaip jums sekėsi gaminti, patiko ar nepatiko, gal kažko trūko, o gal turite savo karštų sumuštinių receptą kuriuo galite pasidalinti?


RECEPTAS (10-12 sumuštinių)
1,5 kepalo sumuštinių duonos (galima vieną didelę pakuotę ir vieną mažą)apie pusę pakelio sviesto

Įdaras
100gr. fermentinio sūrio
100 gr. dešrelių (vietoj dešrelių galimą naudoti dešrą arba kumpį)
1 nedidelis marinuotas agurkas
30 gr. svogunu
4 valg. šaukštai majonezo (su kaupu)

2 valg. šaukštai ketčiupo (be kaupo)
1 valg. šaukštas grietinės
1 arb. šaukštas Vegetos


Gaminimas
1. Sūrį, dešreles, agurką ir svogūną sutarkuoti ant "burokinės" tarkos. Galima viska taip pat sumesti į mikserį ir sumalti, tik stambiai, kad nepavirstų į košę, bet man labiau patinka kai ingridientai sutarkuoti
2. Sutartkuotus ingridientus sumaišyti su majonezu, grietine, ketčiupu ir Vegeta.
3. Paimti 2 riekeles sumuštinių duonos, sutepti juos sviestu ir įdėti po šaukštą gautos masės
4. sutepti kitas 2 riekeles sviestu ir uždengti jomis riekeles su mase, kad sviestu sutepta pusė butu sumuštinio viduje
5. viršutinę riekelę sutepti sviestu sumuštinio išorėje
6. įkaitinti sumuštinių keptuvę ir apatiniame dangtyje ištirpdyti siektiek sviesto, abiejose formelėse
7. įdėti paruoštus sumuštinius, uždaryti keptuvę ir kepti apie 3 min.
8. kartoti tiek kartų kol nepasibaigs duona arba jūsų paruoštas įdaras, iš recepte nurodytų ingridientų kiekio turėtų gautis 10-12 sumuštinių


P.S.
sviestas sumuštinio išorėje reikalingas tam kad sumuštinis gražiai apskrustų ir įgautų gražią auksinę spalvą, tačiau keptas sviestas tuo pačiu skaitosi gan nesveiku maistu!


Kai kitą kartą gaminsiu šiuos sumuštinius, pasistengsiu nufotografuoti visą procesą ir įdėti nuotraukas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą