Artėjant Užgavėnėms štai skanių lietinių blynų, užsienyje dar vadinamų Crepes, receptas. Blynai gaunasi labai minkšti ir pūrus.
INGRIDIJENTAI:
PROCESAS:
INGRIDIJENTAI:
- 500 ml. pieno (2 stiklinės)
- 250 g. miltų (1 stiklinė)
- 3 kiaušiniai
- 1 arb.š. cukraus
- 1/3 arb.š. druskos
- 2 arb.š. kepimo miltelių (arba 1 arb. š. gesintos sodos) - tai priduoda blineliams minkštumo, jie pasidaro purūs
- 50 gr. ištirpdyto sviesto
PROCESAS:
- Visus ingridientus išskyrus sviestą sumetame į blenderį ir suplakame. Galima plakti ir rankomis bet blenderiu yra greičiau :)
- Suplaktai masei leidžiame pastovėti 3-4 minutes, o tuo tarpu ištirpdome sviestą ir irgi paliekame 2-3 minutėm atvėsti.
- Vėl paleidžiame blenderį ir labai palengva supilame skystą sviestą.
- Įkaitiname keptuvę, jeigu elektrinė kaitlentė - iki 9 padalos ir po to sumažiname iki 7 padalos (priklausomai nuo kaitlentės)
- į keptuvę įdedame labai nedidelį gabalėlį sviesto (maždaug 3x3 cm ir beveik permatomas)
- keptuvę reikia ištepti šiuo sviestu, tam galima panaudoti karščiui atsparų teptuką arba kelis kartus sulenktą švarų skuduriuką arba marlę
- įpilame paruoštą tešlą, tešlos kiekis priklauso nuo keptuvės dydžio ir jį reikia nustatyti bandymų metodu. Aš turiu didelę keptuve ir pilu maža samtį.
- kepti reikia 1-2 minutes, tada apversti ir kepti apie 1 min.
- iškeptą blyną perdėti ant lekštės (ar kitur), viršų galima sutepti su sviestu kol blynas dar karštas, tuomet visi blynai bus minkštesni na ir žinoma skanesnį.
- sekančio blyno kepimą pradėti nuo 5 žingsnio - suteptį keptuvę sviestu
Blynus galima pertepti uogienę ir padaryti blynų tortą.
Arba galima į juos įviniuoti tarkuto surio ir tarkuoto kumpio ar panevėžio file, biski apkepint ant keptuvės kad išsilidytų suris ir pasikepintų mėsa ir pateikti su sviesto-grietinės padažu.
Išbandžiau receptą kaip tik vakar užgavėnėms. Labai skanu buvo ir vaikams patiko. Tik pirmas blynas nesigavo kažkaip, gal, kad dujines kaitlentes kepiau ir temperatūros nenusireguliavau.
AtsakytiPanaikinti