2012 m. sausio 27 d., penktadienis

Receptas: Skanūs lietiniai blineliai (Crepes)

Artėjant Užgavėnėms štai skanių lietinių blynų, užsienyje dar vadinamų Crepes, receptas. Blynai gaunasi labai minkšti ir pūrus.

INGRIDIJENTAI:

  • 500 ml. pieno (2 stiklinės)
  • 250 g. miltų (1 stiklinė) 
  • 3 kiaušiniai
  • 1 arb.š. cukraus
  • 1/3 arb.š. druskos
  • 2 arb.š. kepimo miltelių  (arba 1 arb. š. gesintos sodos) - tai priduoda blineliams minkštumo, jie pasidaro purūs
  • 50 gr. ištirpdyto sviesto


PROCESAS:

  1. Visus ingridientus išskyrus sviestą sumetame į blenderį ir suplakame. Galima plakti ir rankomis bet blenderiu yra greičiau :)
  2. Suplaktai masei leidžiame pastovėti 3-4 minutes, o tuo tarpu ištirpdome sviestą ir irgi paliekame 2-3 minutėm atvėsti.
  3. Vėl paleidžiame blenderį ir labai palengva supilame skystą sviestą.
  4. Įkaitiname keptuvę, jeigu elektrinė kaitlentė - iki 9 padalos ir po to sumažiname iki 7 padalos (priklausomai nuo kaitlentės)
  5. į keptuvę įdedame labai nedidelį gabalėlį sviesto (maždaug 3x3 cm ir beveik permatomas)
  6. keptuvę reikia ištepti šiuo sviestu, tam galima panaudoti karščiui atsparų teptuką arba kelis kartus sulenktą švarų skuduriuką arba marlę
  7. įpilame paruoštą tešlą, tešlos kiekis priklauso nuo keptuvės dydžio ir jį reikia nustatyti bandymų metodu. Aš turiu didelę keptuve ir pilu maža samtį.
  8. kepti reikia 1-2 minutes, tada apversti ir kepti apie 1 min.
  9. iškeptą blyną perdėti ant lekštės (ar kitur), viršų galima sutepti su sviestu kol blynas dar karštas, tuomet visi blynai bus minkštesni na ir žinoma skanesnį. 
  10. sekančio blyno kepimą pradėti nuo 5 žingsnio - suteptį keptuvę sviestu
Blynus galima pertepti uogienę ir padaryti blynų tortą.
Arba galima į juos įviniuoti tarkuto surio ir tarkuoto kumpio ar panevėžio file, biski apkepint ant keptuvės kad išsilidytų suris ir pasikepintų mėsa ir pateikti su sviesto-grietinės padažu.
-->

1 komentaras:

  1. Išbandžiau receptą kaip tik vakar užgavėnėms. Labai skanu buvo ir vaikams patiko. Tik pirmas blynas nesigavo kažkaip, gal, kad dujines kaitlentes kepiau ir temperatūros nenusireguliavau.

    AtsakytiPanaikinti