Štai puikiausios naminės juodos duonos receptas. Mes jau pora metų neperkame juodą duoną parduotuvėje.
Ingridientai ir eiga:
- raugas
- 0,5 litro vandens (apie 30-40 laipsnių)
- 200 gr. rupių ruginių miltų
- 200 gr. rupių kvietinių miltų
- 100 gr. paprastų kvietinių miltų
- 1 valgomas šaukštas druskos (be kaupo)
- 5 valgomi šaukštai cukraus (be kaupo)
- 1 valgomas šaukštas, su kaupu, kvietinių selenų
- Saują avižiniu dribsnių
- 1 valgomas šaukštas, su kaupu, maltų linų sėmenų
- 1-2 arbatiniai šaukštai kmynų
- 1 valgomas šaukštas, be kaupo, saulėgrąžų
- 1 valgomas šaukštas, be kaupo, moliūgų sėklų
Duonos kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Dugną galima apibarstyti sezamo sėklomis.Visą masę sudėti į kepimo formą ir palikti kol pakils. Tai gali užtrūkti nuo 12 iki 20 valandų. Kad tešlos paviršius nepradėtų džiūti, formą reikia uždengti drėgnu rankšluosčiu.
Tešlai pakilus, įdėti formą į orkaitę įkaitintą iki 200°C ir kepti 30 min., veliau temperatūrą sumažinti iki 170°C ir kepti dar 45 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą